Regenboog Oldambt werd 5 jaar geleden opgericht als ‘Roze 50plus Oldambt’ en organiseerde op 31 maart 2016 haar eerste ontmoetingsmiddag. De organisatoren werden verrast door de komst van meer dan 40 mensen uit noord en oost Groningen naar de Boschpoort in Winschoten.

Sindsdien is de organisatie uitgegroeid tot een belangenbehartiger van alle LHBTI-ers – vandaar ook de naamswijziging – en is er veel gedaan en georganiseerd. Te beginnen met een symposium in De Klinker, een regenboogzebrapad, een gemeentelijke LHBT-beleidsnota, maandelijkse ontmoetingsmiddagen, een maandelijks zondagmiddagcafé, medewerking aan de totstandkoming van drie Regenboogvieringen in de regio, aandacht voor in WO II vervolgde en vermoorde lesbische vrouwen en homoseksuele mannen tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking, de ontwikkeling van een programma om in zorginstelling de situatie van oudere LHBTI onder de aandacht te brengenen (in samenwerking met de Groningse zanger Klaas Spekken en pianist Vincent Grit) en de organisatie van verschillende activiteiten tijdens de Regenboogweken van de afgelopen jaren.

Nu Corona maakt dat we elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten is er een maandelijks Regenboog Oldambt Internetcafé en kunnen mensen deelnemen aan een WhatsApp en Chatgroep om op de hoogte te blijven van elkaars wetenswaardigheden.

Adriaan Prinse vertelt: “We zijn een kleine groep vrijwilligers en willen heel graag nieuwe enthousiaste vrijwilligers bij onze activiteiten betrekken. Ook jongeren roepen we op om zich bij ons te melden om voor hen leuke activiteiten te organiseren. Neem gerust contact met mij op. Mijn telefoonnummer is 06 17830694 of mail naar regenboogoldambt@gmail.com

Voor meer informatie over Regenboog Oldambt ga naar de website www.regenboogoldambt.nl