Waarom deze naamsverandering?
Roze 50plus Oldambt is 5 jaar geleden opgericht door in het Oldambt woonachtige ambassadeurs van Roze 50+ Nederland en het lag toen nogal voor de hand om ons Roze 50plus Oldambt te noemen. In de loop van de tijd kwamen er steeds vaker mensen naar ons toe met de vraag waarom wij er alleen voor 50plussers zijn. In de praktijk waren we dat eigenlijk ook niet. We zijn weliswaar begonnen met de organisatie van ontmoetingsmiddagen voor LHBTI- 50plussers maar al snel kwamen daar ook enkele “jongeren”. Daarnaast vraagt de gemeente Oldambt ons van begin af aan advies voor haar LHBT-beleid, dat uiteraard niet beperkt is tot alleen LHBTI 50-plussers.

Een andere reden voor onze naamsverandering is dat wij nogal eens verward worden met de politieke partij 50Plus en dat is met de nieuwe naam niet meer aan de orde.
Kortom “Regenboog Oldambt” dekt de inhoud van onze activiteiten volledig en voorkomt verwarring.

Wat niet verandert is dat wij ons warmhartig en als vanouds blijven inzetten voor de “Regenboogouderen”. Aandacht voor hun situatie en verbetering van LHBTI-vriendelijkheid in zorg en welzijn is en blijft één van onze belangrijkste speerpunten. Onze relatie met de Stichting Roze 50+ Nederland – het samenwerkingsverband van COC Nederland en ANBO – blijft dan ook onveranderd.

De regenboog is een internationaal symbool voor de LHBTI+ gemeenschappen overal, zo ook voor de onze.
Samen met onze nieuwe naam hebben we ook een nieuw logo. Dit logo is een regenboog in de vorm van de ronde ‘O’ van Oldambt en staat symbool voor ons streven om er te zijn voor iedere LHBTI+ ‘er in het Oldambt.