Eind 2015 heeft Marjet Bos een plan gemaakt om met Roze 50plus Oldambt te beginnen, gesteund door de Roze 50+ ambassadeurs uit Drenthe en Friesland (Regio Noord) en regio-coördinator Andrea Drost. Marije Lugtmeier wilde Marjet vanuit Roze 50+ Drenthe helpen en tipte Jaap Kaman uit de stad Groningen en geboren in Midwolda (Oldambt). Jaap vond het leuk mee te helpen de nieuwe ontmoetingsmiddagen voor LHBTI’ers van de grond te krijgen.

Toen Marjet in De Boschpoort was om een geschikte locatie te vinden, werd Sebo Bakker (woont in Drieborg/Oldambt) getipt. Hij wilde gelijk meedoen. Sebo en Marjet gingen bij de Roze Salon in Groningen kijken hoe zij het daar organiseerden en daar was Adriaan Prinse (Westerlee/Oldambt), die ook meteen enthousiast reageerde bij het idee dat er in Oldambt ook zoiets gestart werd.

De eerste ontmoetingsmiddag vond 31 maart 2016 plaats en werd feestelijk geopend door (wijlen) Pieter Smit, burgemeester van de gemeente Oldambt. Er was veel PR en publiciteit aan vooraf gegaan. Eerst om de oprichting van Roze 50plus Oldambt aan te kondigen (click deze link voor de Radio Westerwolde interview met Marjet). Vervolgens om ruchtbaarheid aan deze middag te geven. RTV Noord was ter plekke en zond live een gesprek uit met Pieter Smit en Marjet.

De opening vond plaats in De Boschpoort in Winschoten waar buiten een grote Regenboogvlag werd gehesen. De ooprichters hadden geen idee hoeveel mensen er zouden komen en zaten ver van tevoren al te wachten. Dat werden er meer dan 40 en ze kwamen van heinde en verre – Stadskanaal tot Delfzijl. Manon Linschoten en Margo Niestadt van Roze 50+ Nederland waren ervoor naar het Hoge Noorden gekomen. Na de eerste bijeenkomsten kwamen er vrijwilligers die mee wilden helpen en hebben Marije en Jaap (als niet in Oldambt woonachtigen) zich uit de organisatie teruggetrokken.