Het project “Support Your Chosen Family” richt zich op oudere LHBTI’s, die weinig familie hebben of die niet zoveel contacten hebben in hun woonomgeving. Juist met het ouder worden komen vragen als: “Met wie kan ik leuke dingen doen, zoals bijvoorbeeld samen naar de film, een wandeling maken eten?; wie kan ik persoonlijke dingen toevertrouwen en wie wil een boodschapje doen wanneer het mij even niet lukt?” Voor dat soort zaken zou een netwerk van fijne mensen om je heen fijn zijn!

Mensen die voor elkaar klaar staan. Een soort familie van familieleden, die jezelf uitkiest, een “chosen family”. Het is echter de vraag hoe je die fijne mensen ontmoet. Daartoe isRoze 50+ Nederland (een landelijk samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland) met dit project begonnen.

Het is de bedoeling dat er overal in het land lokale supportgroepen (ondersteuningsgroepen) worden gevormd. Deze groepen zijn niet alleen voor oudere maar ook voor jongere LHBTI’s en vanzelfsprekend zijn ook hetero’s welkom. Iedere groep kiest een “kartrekker”, die bijvoorbeeld een groepsapp aanmaakt en die het overzicht houdt over de deelnemers en de activiteiten. De vrijwillige kartrekkers krijgen een training van Roze 50+ aangeboden.
Roze 50plus Oldambt wil graag met één of meerdere groepen starten. Heb je interesse om mee te doen of een eigen groep te beginnen neem dan contact op met Rina Lakwijk op tel. 06 41791910 of stuur een mail naar roze50plusoldambt@gmail.com