In de week van 7 tot 14 oktober wordt in de gemeente Oldambt een aantal activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (afgekort LHBTI). Aanleiding is de jaarlijkse viering van Internationale Coming-Outdag op 11 oktober.

“Coming-Outdag verwijst naar het moment waarop LHBTI-ers “uit de kast” komen en zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of intersekse aan hun omgeving bekend maken. Voor velen is dit ook vandaag de dag niet vanzelfsprekend, maar beladen met angst om niet geaccepteerd en buitengesloten te worden.

Op Internationale Coming-Outdag wordt overal ter wereld aandacht gevraagd voor de positie van LHBTI-ers. De Gemeente Oldambt wil zich inzetten voor de emancipatie en acceptatie van LHBTI, onder meer door uitvoering van de door de gemeenteraad unaniem aangenomen meerjarige beleidsnota.

Dit jaar zullen de volgende activiteiten plaatsvinden: een regenboogviering, film, een bijeenkomst bij het gemeentehuis rond het hijsen van de regenboogvlag en een LHBTI-feest.