Project ‘Bevordering LHBTI-vriendelijke zorg’

De Groningse en Drentse ambassadeurs van Roze 50+ Nederland bieden zorginstellingen in projectvorm ondersteuning om LHBTI-vriendelijkheid in zorg en beleid te integreren.
Dit project bestaat uit:
1. Een informatief gesprek over de situatie van LHBTI-ouderen en de mogelijkheden om LHBTI-vriendelijkheid in de zorgverlening te integreren.
2. De uitvoering van het liedjes en verhalenprogramma ‘Aal goud?… elk en ain zichzulf?!’ door Marjet Bos, zanger Klaas Spekken en pianist Tony Hoyting.
3. Een tweede gesprek om de voorstelling te evalueren en te bespreken hoe een vervolgtraject eruit kan komen te zien. Insteek voor dit gesprek is het instellen van een projectgroep die het behalen van het certificaat van de Roze Loper voorbereid.
4. Evaluerende en adviserende gesprekken over de voortgang.
5. Bijdragen aan de uitreiking van het certificaat van De Roze Loper.

In de provincie Groningen begeleiden Roze 50+ ambassadeurs Marjet Bos, Ineke Konijn en Gerard Robben deze projecten. In Drenthe is dat Marije Lugtmeier.

Zorginstellingen in andere provincies, die rondom het liedjes en verhalenprogramma een project willen starten, worden door ons in contact gebracht met een ambassadeur van Roze 50+ Nederland in hun regio.

Belangstelling?
Neem voor informatie contact op met Marjet Bos tel. 0597 421281 of 06 20716469 | roze50plusoldambt@xs4all.nl

“Best practice” in de provincie Groningen: Stichting Zorgcentrum De Blanckenborg in Blijham heeft in het kader van dit project het Roze Lopertraject doorlopen en zal in het najaar van 2022 het Roze Lopercertificaat behalen.

Woonzorgcentrum De Blanckenborg in Blijham