Project “Bevordering van LHBTI-vriendelijkheid”

Onze ambassadeurs van Roze 50+ Nederland bieden zorginstellingen in projectvorm ondersteuning aan om LHBTI-vriendelijkheid in zorg en beleid te integreren.

Dit project bestaat uit:
1. Een informatief gesprek over de situatie van LHBTI-ouderen en de mogelijkheden om LHBTI-vriendelijkheid in de zorgverlening te integreren.
2. De uitvoering van het liedjes en verhalenprogramma “Aal goud?… Elk en ain zichzulf?!” door de Groningse zanger Klaas Spekken, pianist Tony Hoyting en Marjet Bos.
3. Een tweede gesprek om de voorstelling te evalueren en te bespreken hoe een vervolgtraject eruit kan komen te zien. Insteek voor dit gesprek is het instellen van een projectgroep die het behalen van het certificaat van de Roze Loper voorbereid.
4. Evaluerende en adviserende gesprekken over de voortgang.
5. Bijdragen aan de uitreiking van het certificaat van De Roze Loper.

In de provincie Groningen zullen Roze 50+ ambassadeurs Marjet Bos en Ineke Konijn deze projecten begeleiden.

Zorginstellingen in andere provincies, die rondom het liedjes en verhalenprogramma een project willen starten, worden door ons in contact gebracht met een ambassadeur van Roze 50+ Nederland in hun regio.

Belangstelling?
Neem voor meer informatie contact op met Marjet Bos tel. 0597 421281 of 06 20716469 | roze50plusoldambt@xs4all.nl

“Best practice” in de provincie Groningen: Stichting Zorgcentrum De Blanckenborg in Blijham werkt – nadat het liedjes- en verhalenprogramma werd uitgevoerd – in een daartoe ingestelde projectgroep aan de voorbereiding van het certificaat De Roze Loper.