Programma “Aal goud?… Elk en ain zichzulf?!”

De Groningse zanger Klaas Spekken en Roze 50+ ambassadeur Marjet Bos vragen in hun programma “Aal goud?… Elk en ain zichzulf?!” samen met pianist Vincent Grit aandacht voor de situatie van Regenboogouderen.

Voor deze kennismaking met de leefwereld van Regenboogouderen hebben Klaas en Marjet een laagdrempelig en toegankelijk liedjes- en verhalen programma samengesteld.

In een ontspannen en open sfeer vertellen zij over hoe het voor hen was om in een Gronings dorp als homoseksuele jongen en lesbisch meisje op te groeien.
Uitgelegd wordt waarom het voor Regenboogouderen die vandaag de dag in verzorgingshuizen wonen onveilig kan voelen om over zichzelf en hun levensgeschiedenis te vertellen, om helemaal zichzelf te zijn. In hun programma geven Klaas en Marjet een stem aan deze ouderen en vragen zij om begrip voor hun situatie.
Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en met Klaas, Marjet en elkaar in gesprek te gaan. De verhalen zijn luchtig en worden afgewisseld met Groningse liedjes uit het eigen repertoire van Klaas Spekken en een enkele van Ede Staal.

De liedjes in het programma zijn in eerste instantie gekozen voor optredens in de provincie Groningen. Wanneer er elders wordt opgetreden dan kunnen liedjes worden vervangen door Nederlandstalige.

Het programma “Aal goud?… Elk en ain zichzulf?!” wordt opgenomen in de Toolkit. Zie bij “Documentatiemateriaal”.

Belangstelling? Download hier de Flyer Aal Goud en Folder Aal Goud!

Neem voor meer informatie gerust contact op met Marjet Bos tel. 06 20716469 | 0597 421281 of roze50plusoldambt@xs4all.nl.