De eerste Regenboogviering in Winschoten

Bij de eerste Regenboogviering in Winschoten zat de Marktpleinkerk helemaal vol!

Aan het begin van de Regenboogweek organiseerde de “LHBT-werkgroep Geloof & Levensbeschouwing Oldambt” voor de allereerste keer – en met een uniek concept – een Regenboogviering. Iedereen, ongeacht levensbeschouwing, geloof, ras of seksuele voorkeur was van harte welkom aan deze viering deel te nemen. Meer dan 150 mensen kwamen naar de Marktpleinkerk om dit gezamenlijk te vieren.

Het thema “Opdat iedereen in vrijheid lief kan hebben” verwijst naar de wens dat ieder mens ongeacht haar of zijn seksuele voorkeur, geslachtsidentiteit, huidskleur of wat dan ook zelf moet kunnen bepalen met wie hij of zij het leven en de liefde wil delen. Met behulp van verschillende kunstuitingen, betekenisvolle teksten en liederen werden verbindingen gemaakt met de situatie en acceptatie van LHBT-ers en het LHBT-zijn. Het verbindende begrip hierbij was steeds “liefde”. Burgemeester Pieter Smit sprak een openingswoord uit.

De organiserende werkgroep bestaat uit mensen op persoonlijke titel, vertegenwoordigers van kerkgenootschappen, Manna22, Jongerencentrum ’t Spoor, REAL ID en Roze 50plus Oldambt. Lees hier een verslag van deze eerste Regenboogviering in Winschoten.