Regenboogconcert ‘Iedereen zichzelf’

27 augustus 2022

Regenboogconcert ‘Iedereen zichzelf’
op 1 oktober aanstaande in het Der Aa-Theater in Groningen

Voor het eerst in de geschiedenis van Groningen wordt er een concert georganiseerd speciaal voor LHBTI- ouderen. Daarnaast is iedereen die deze ouderen een warm hart toedraagt van harte welkom, hopen we ook jongeren te interesseren en met de programmering een brug te slaan tussen jong en oud.

Het is een concert in 2 gedeelten. Het eerste gedeelte van de avond staat vooral in het teken van nostalgie en jeugdsentiment. Dan zingen Astrid Nijgh en Klaas Spekken, onder begeleiding van pianist Tony Hoyting en gitarist Joost van der Beek, de sterren van de hemel. Astrid Nijgh met haar bekendste liederen, zoals ‘Ik doe wat ik doe’. Klaas Spekken met een selectie uit het liedjes- en verhalenprogramma ‘Aal goud?… elk en ain zichzulf?!’ en liederen uit een ver LHBTI-verleden (van o.a. Robert Long).
Het tweede gedeelte van de avond wordt verzorgd door Inge van Calkar en haar band.

Verder is er een foto-expositie van LHBTI-ouderen uit de regio, gefotografeerd door Jaap de Jonge en een informatiemarkt, waar LHBTI-organisaties en andere relevante organisaties in de provincie Groningen zich presenteren.

Plaats: Der Aa-Theater, Akerkstraat 11 in Groningen.
Datum: 1 oktober 20.00 uur; zaal open vanaf 19.30 uur. Entree 10 euro.
Kaartverkoop vanaf 1 september: via de website van Klaas Spekken www.klaasspekken.nl en www.ikbenaanwezig.nl

Als je dit niet wilt missen, koop dan snel een kaartje want anders loop je de kans dat het uitverkocht is.
Tickets

Deze avond staat aan het begin van meer activiteiten, die aandacht vragen voor LHBTI-ouderen, m.n. LHBTI-vriendelijke zorg, in de gemeente Groningen.

De organisatie is in handen van Klaas Spekken in samenwerking met Mark Gils, voorzitter COC Groningen & Drenthe en Marjet Bos, ambassadeur Roze 50+.

Met dank aan de gemeente Groningen, Stichting Roze 50+ Nederland en COC Groningen & Drenthe voor hun financiële bijdrage.