Het Regenboogkoor gaat door!

Het regenboogkoor van Regenboog Oldambt heeft een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Marion Kroeze. Een enthousiaste groep koorleden is druk bezig met het verzinnen van een leuke naam voor het koor en het verzamelen van liedjes die ze kunnen gaan zingen.

Het koor gaat vanaf september iedere 2e en 4e dinsdag van de maand oefenen in de Boschpoort in Winschoten.
Voor de echte enthousiastelingen komen er in de zomermaanden een paar extra oefenavonden op een privé adres.

Er is nog plek voor een paar nieuwe koorleden. Vooral bassen en tenoren kan het koor nog wel gebruiken!

Meer informatie of opgeven kan bij Ineke: 06 1965549 of inekekonijn@gmail.com.

Onze nieuwe dirigent stelt zich voor

Mijn naam is Marion Kroeze, ik ben 52 jaar oud, getrouwd met Lilian en we zijn een samengesteld gezin met in totaal 2 dochters van 31 en 21 jaar oud. Ik ben geboren in Groningen, maar woon nu (sinds kort) in Blauwestad.
In het dagelijks leven ben ik teamleider Vakbekwaamheid bij Brandweer Groningen. Daar geef ik leiding aan een team van 25 mensen die er samen voor zorgen dat alle brandweermensen in de provincie Groningen de juiste opleiding en training krijgen. Ik woon nu in mijn eerdere werkgebied, want hiervoor was ik brandweercommandant in Oldambt.
Naast het werk is mijn allergrootste hobby muziek maken. Ik zing al sinds mijn 8e jaar in koren. Op dit moment ben ik lid van Choral Voices, een koor uit Groningen dat voornamelijk Engelse kathedrale muziek zingt. We gaan dan ook gemiddeld elke anderhalf jaar naar Engeland om te zingen in een van de vele prachtige kathedralen die Engeland rijk is. Dit jaar (in september) gaan we naar St. Alban’s en volgend jaar gaan we voor de tweede keer zingen in St. Paul’s Cathedral in Londen.

Ik heb ook ruim 15 jaar gezongen in het Gemengd Dameskoor uit Groningen, waarvan ik ook drie jaar dirigent ben geweest. Daar ben ik bij toeval ingerold, maar heb daardoor wel ontdekt hoe leuk het is om dirigent te mogen zijn van een koor! Het grote internationale homokorenfestival Various Voices in München (2018) was wat dat betreft echt een hoogtepunt.
Natuurlijk kan ik nog veel meer over mezelf vertellen, maar ik hoop hiermee een eerste indruk te hebben gegeven. Het lijkt me ontzettend leuk om het Regenboogkoor te mogen ondersteunen als dirigent.